WELKOM OP "DE WEDERIK" DE BLOG VAN GERARD TE WIERIK (gtewierik.blogspot.com)
VIDEO'S, FOTO'S EN BERICHTEN OVER DE NATUUR IN TWENTE, WATERMOLENS, LANDGOEDEREN, KASTELEN, FIETSROUTES EN NOG VEEL MEER.

maandag 13 februari 2012

OUD ALMELO, VIDEO OVER ALMELO VROEGER

Het monumentenbeleid van Almelo staat al een tijdje ter discussie. Diverse historische panden zijn al niet meer. Er komen zelfs al voorstellen om de oude gevels in de Grotestraat en de Wierdensestraat te herstellen. 
Via een aantal foto's even terug in de tijd van de periode dat deze discussie absoluut nog niet aan de orde was.








Verder hieronder een video over Almelo in de jaren dertig van de vorige eeuw, met o.a. oude beelden van de Brugstraat, Grotestraat en de Boddenstraat. 


2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik vind nog steeds dat het oude centrum in zijn waarde als vroeger terug gebracht moet worden met in leefbaarheid van heden ten dage. In andere landen zoals b.v. Duitsland kom dit ook na de vele bombardementen vanuit waar dan ook.
Je weet niet wat je ziet tegenwoordig.
En waar blijft dan de Almelose geschiedenis van weleer waar mijn voorouders en ouders gesteden hebben voor hen bestaan in een maatschappij die niet de onze was. Zij waren textielbewerkers het kon immers niet anders. Het sluiten van de textiel was een doodsteek voor Almelo. Ik herinner me nog de stinkende schoorstenen die rook en roed over de stad gaven. Zijn hier nog enkele foto's van. Niet gevonden. Niet gevonden.
Hans Meulenbelt

Anoniem zei

Hans je hebt gelijk maar de tijd staat niet stil helaas en de meeste Almeloërs willen ook graag nieuwbouw in de oude stijl waardoor ze kunnen terug kijken naar vroeger maar je hebt dan wel dezelfde gebouwen nodig anders krijg je die herinneringen niet terug!
Ik ben wel voor nieuwbouw met b.v. Trapgevels of zoiets dergelijks!

Wim .....